Alaptezi si ai nevoie de pastila de a doua zi

Alaptezi si ai nevoie de pastila de a doua zi

Atunci când alăptezi, ocazia unui act sexual extraordinar te poate lua prin surprindere, iar în acele momente ești deseori luat de val, uitând complet de protejare, pentru a trăi clipa cât mai intens.

Dacă a avut loc nefericitul și știi că partenerul a ejaculat chiar și parțial în tine, dar în prezent vrei să eviți o posibilă sarcină, varianta de ajutor este pastila de a doua zi.

Dar stai, dacă citești prospectul unor pastile de a doua zi, vei constata că nu vei mai putea alăpta pentru o perioadă destul de lungă de timp, deoarece alăptarea trebuie oprita daca folosești pastila de a doua zi cu acetat de ulipristal.

Pastila de a doua zi în alăptare

Pentru pilulele cu acetat de ulipristal luate în alăptare, trebuie să oprești alăptarea timp de o săptămână. În această perioadă, se recomandă să utilizezi o pompă de sân pentru a menţine producţia de lapte, dar laptele trebuie aruncat.

Pentru a evita oprirea alăptării pentru o perioadă așa lungă de timp, poți folosi pastia de a doua zi pe bază de levonorgestrel, o soluție mult mai fiabilă deoarece trebuie s[ oprești alăptarea doar 8 ore după administrare.

Alăptarea și contracepția de urgență

Pastilele de a doua zi sunt disponibile în două variante, în funcție de substanța activă pe care o conține:

  • acetat de ulipristal (afectează funcționarea normală a progesteronului, care oprește sau întârzie eliberarea ovulului și în consecință fecundarea ovulului)
  • levonorgestrel (versiune sintetică a progesteronului, care oprește sau întârzie eliberarea ovulului)

Ambele au același scop: oprirea eliberării ovulului și fecundarea acestuia.

Mai jos, vom trata cu interes pastilele de a doua zi pe baza de levonorgestrel deoarece această variantă poate fi folosită de mamica care alăptează.

Pilula de a doua zi în alăptare

Levonorgestrelul face corpul să creadă că acesta are deja o sarcină activă, așa că îl păcălește să nu elibereze un ovul din ovare. Dacă ovulul nu este eliberat, nu poate fi fertilizat de spermatozoizi (pentru a deveni o sarcină). Pentru ca pilula să funcționeze trebuie luată în 24 de ore, sau cel mult 72 de ore de la actul sexual neprotejat.

Cantităţi foarte mici de levonorgestrel pot apărea în laptele matern. Se consideră că aceste cantităţi nu sunt dăunătoare copilului, însă pentru mai multă siguranţă, puteţi lua pastila imediat după ce alăptaţi şi să evitaţi apoi alăptarea pentru cel puţin 8 ore. În acest fel reduceţi cantitatea de substanţă activă pe care copilul dumneavoastră ar putea să o preia din laptele matern.

Când se administrează pastila de a doua zi în alăptare?

Pastila de a doua zi se poate găsi la orice farmacie și se administrează un comprimat în cel mult 72 de ore de la contactul sexual neprotejat, însă pentru o eficiență sporită, recomandat este să o iei în primele 24 de ore.

Termenul ei de valabilitate este de câțiva ani și este indicat să o ai la îndemană, pentru o administrare cât mai rapidă.


Escapelle previne 85% din cazurile de sarcină nedorită.

Administrarea pilulei de a 2-a zi produce dereglări hormonale care pot afecta starea generală a organismului. Printre reacțiile adverse pe care și tu le poți întâmpina sunt dereglările menstruale, care se pot întinde și până la 3 luni.

Dacă până la patru săptămâni nu îți apare menstruaţia, înseamnă că pastila de a 2-a zi nu și-a făcut efectul. Testul de sarcină este necesar, pentru a vedea dacă ești într-adevăr însarcinată.

Reține că pilula de a doua zi NU se ia decât CEL MULT de 2 ori pe an - la un interval de 6 luni - deci, NU o utiliza frecvent pentru evitarea vreunei posibile sarcini!


Ti-a placut articolul?
Distribuie articolul:   

Cele mai apreciate articole

discretion
Discretie

ambalare si livrare discreta

free-shipping
Livrare gratuita

pentru comenzi incepand cu 300 Lei

return-products
Retur garantat

15 de zile drept de retur

customer-support
Suport Clienti

intre orele 10.00 - 16.00

product-warnity
Garantie Produse

pana la 2 ani, in functie de produs

online-payment
Plata online

plata securizata cu cardul

chat-side-menu
logo-zavora
Hei! Te pot ajuta cu ceva?
chat-side-menu-close